Bon vivant
Door: Anne
Blijf op de hoogte en volg Anne
22 Mei 2008 | Frankrijk, Montpellier
De studiedagen voor mijn tentamens vielen zwaar, maar gelukkig hielp het weer een handje mee door keihard te regenen, waarmee ik er niet aan moest denken mijn warme kamer te verlaten.
Zaterdag de 3e heb ik een uitzondering gemaakt en ben ik met een Asso Erasmus tripje meegeweest naar de Camarque. Het was een overvolle dag met bezichtigingen van uitkijktorens en kleine burchtstadjes. Leuk was de Saline in Aigues Mortes, een terrein waar ze op natuurlijke wijze zout winnen uit zeewater. Een landschap van allemaal kleine kanaaltjes en rosé kleurige meren met daarnaast meters hoge bergen van helderwit zout. Van dichtbij zien de korrelige klonten zout er wat minder helder en fris uit, maar toch wordt dat zout verpakt tot het Baleine-potje (die met die blauwe walvis) dat bij mij en jullie in het keukenkastje staat. Daarna volgde de topattractie van de trip: paardrijden in de Camargue. Als klein Annetje heb ik jaren paard gereden, maar toen ze me – uiteraard – het grootste paard toewezen was ik toch wel een beetje bang. Nergens voor nodig, want die paarden liepen netjes in een parade de hele Camargue door. In dat prachtige natuurgebied zagen we de vennen, wilde stieren en pakten we nog een stukje strand mee. Wat is paardrijden toch heerlijk!
Na die dag vol avonturen vielen de tentamens rauw op mijn dak. Maar na 3 dagen flink ploeteren was het alweer gedaan. De eerste resultaten zijn positief en de andere cijfers moeten nog volgen.
Daarna brak het feest los, met stappen en stranddagen. Vorige week zaterdag waren de Féria in Nimes, de jaarlijkse stierenfeesten. En ja, daar worden op gruwelijke wijze dagelijks 12 stieren de dood in gejaagd in de Romeinse Arena. Daar zijn we dus niet naar gaan kijken, maar wel zagen we de stieren die los door de straten van Nimes stormen. Met daarvoor de dappere Fransozen en Erasmusstudenten rennen voor hun leven om niet op de horens genomen te worden. Hilarische beelden! Verder draaien de Feria vooral om de Sfeer en de Sangria. ’s Avonds liepen de straten vol met jongeren en werd er uitgelaten gedanst bij openluchtconcerten. Onze Asso Erasmus-bus ging om 4h ’s nachts terug naar Montpellier en tegen die tijd waren we ook wel uitgedanst.
De rest van de week vullen we met bezoekjes aan het strand en de omliggende kraampjes. Eer, in navolging van jou, ben ik nu ook de ijssmakentest aangegaan. Mijn favoriet van het moment is Bounty-ijs, das hmmm cocosnoot + chocola op een hoorntje met chocotopping. Gelukkig duurt de fietstocht naar het strand, en kunnen we al dat ijs er weer af trimmen. Verder wordt er ge-beachvolley-bald en moeten we verplicht elke dag een keer de zee in, maar dat is nu nog wel een beetje bibberen. Deze zondag was het Fête de Nautisme en mochten we gratis mee in een catamaran. Ik mocht, dankzij mijn (zeer aangedikte) zeilervaring, de hele tijd aan het roer zitten en met een forse wind stuiterden we over de Mediterranée. Ook de rest vond het fantastisch,dus we hebben alvast een volgende zeiltrip gepland.
Dinsdag ben ik met Susanne, Atossa en Annika naar Toulouse geweest. Een stad met allemaal roodgekleurde huizen. We hebben snel de toeristische bezienswaardigheden afgeraffeld en daarna hebben we – wat schandalig! - de bus genomen naar de H&M. Het was weer een succesvolle shopdag.
Dit typend, zit ik met mijn laptop tussen stapels kleren, schoenen en toiletartikelen die meegaan op mijn volgende trip. Vanavond stap ik in de Eurolinesbus naar Milano, voor een heerlijk Italiaans weekendje met Nederlandse vriendinnen. Dus must go, loop al verschrikkelijk achter op schema, maar ik beloof snel over dit reisje te berichten.
Gros bisous!
22 Mei 2008 - 19:22
Otto En Aly:
Wij waren weer even bij je (was het maar waar!) in gedachten en we genoten mee van al je uitstapjes! Vooral de Camarque, daar was ik indertijd zo van onder de indruk: de natuur en de vele paarden in het wild! Ben je nog bij mijn oud-leerling Margo Sprey geweest?
Was de uitslag van je tentamens positief? Wij denken aan je en wensen je nog een fijne en leerzame tijd in Motpellier. Heel veel liefs en kus, Otto en Aly. -
23 Mei 2008 - 01:23
Wieleke:
Aaah paardrijden...heerlijk he! :) heb ik hier ook al gedaan!
Have fun in milano en doe de meiden de groetjes!
Besito -
23 Mei 2008 - 07:00
Laura:
He An!
Heel veel plezier in Milaan straks! Wordt vast heel gezellig.
De foto's geven weer een heerlijke sfeer impressie!
Dikke kus -
23 Mei 2008 - 08:05
Do:
Hai An! Wanneer ik dit typ lijkt het of het constant onweert inclusief zware mannen stemmen (alias je dak in N'megen wordt verbouwd..) Mooie foto's! Veel plezier in Milaan, en overal natuurlijk! Kus Do -
23 Mei 2008 - 14:47
Linda:
Heej Anne!
Dat klinkt weer goed allemaal! Fijn dat je tentamens voorbij zijn! Leuke foto's! Die foto van die twee vrouwtjes met een krantenhoedje is echt grappig :), haha... Geniet overal van en veel plezier in Milaan!!
X Linda -
25 Mei 2008 - 13:57
Iris:
Wow wat een avonturen allemaal, en wat een gave foto's! Vooral die dames op leeftijd op de bank!! Puur genieten. Ga zo door!!
Groetjes Iris -
07 Juni 2008 - 12:25
Britt:
hej schat,
heb je verhaal na alle tentamen stress toch maar gelezen.. had de foto's wel al gezien.. die oma'tjes! :D milaan was fantastisch! goed jullie weer even te zien.. veel plezier en geniet er nog even hard van!! kus