De vis van april - Reisverslag uit Montpellier, Frankrijk van Anne Veen - WaarBenJij.nu De vis van april - Reisverslag uit Montpellier, Frankrijk van Anne Veen - WaarBenJij.nu

De vis van april

Door: Anne

Blijf op de hoogte en volg Anne

10 April 2008 | Frankrijk, Montpellier

Dag Nederlanders,

Veel meegemaakt hier de afgelopen twee weken, daarom een – hopelijk – kort overzicht:

dinsdag-/woensdag-/donderdagavond
Ik en mijn 3 huisgenootjes hebben eindelijk onze gezamenlijke passie voor Amerikaanse series (en films) ontdekt. Alleen zijn mijn Duitse en Zwitserse huisgenootjes gewend dat de uitzendingen in het Duits nagesynchroniseerd worden, en ze verstaan dus geen klap van het Engelse orginineel. Als educatieve oplossing kijken we nu Friends en Greys Anatomie in het Frans met Franse ondertitels, het is zowel hilarisch als verschrikkelijk fout. Maar het zijn onspannen avondjes op de bank waarbij we zelfs nog een stukje Franse straattaal meepikken.

zaterdag 29 maart
In de categorie cultuuruitjes in Zuid Frankrijk hebben we Carcassonne bezocht. Dit plaatsje staat bekend om zijn eeuwenoude burcht die aan de rand van de stad ligt. Binnen de muren waan je je echt in de Middeleeuwen, de straten zijn steegjes met kleine restaurantjes, souvenirshops en zelfs een ambachtelijke koekjeswinkel (we zijn er 3 keer geweest!). Verder hebben we het kasteel bezocht en op het terras heerlijk in de zon vertoeft en crèpes gegeten. Op de terugweg naar Montpellier werden we weer met de neur op de franse stakings-cultuur gedrukt. Dankzij de uitval van treinen deden we er 5 uur over.

dinsdag 1 april
Op de voordeur van ons appartementencomplex hing een brief van de Franse overheid. In het gebouw was een vergiftiging aangetroffen waardoor elk appartement moest worden gereinigd. De bewoners moesten van donderdag tot en met zondag evacueren. Ellendig verhaal, maar het ging natuurlijk om een één-april-grap (in het Frans “poisson d’avil”) van Simon, onze BenedenBelg. Helaas ben ik straal langs de brief heengelopen, maar het merendeel van onze 35 bewoners trapten er wel in. Met als gevolg veel paniek en een platgebelde huisbaas, maar uiteindelijk kon iedereen er wel om lachen.

woensdag en donderdag
Het Australische huisgenootje van Britt, mijn vriendinnetje dat in Valencia op Erasmus zit, maakte een tour d’Europe en streek daarbij voor 2 nachtjes in Montpellier neer. Bleek ineens dat ik na 3 maanden in Frankrijk geen Engels meer sprak, dus dat heeft ze even bijgespijkerd. En ze heeft zelfs het typisch Australische woordje “haeps” (als in: there are haeps of things to see in Montpellier) aan mijn vocabulaire toegevoegd. Toch leuk, en verder heel gezellig.

afgelopen zaterdag
weerbericht: 23 graden, geen wolkje aan de lucht en geen zuchtje wind. Dus als de wiede weerga : bikini aan, fiets geleend en op naar het strand. Met mijn huisgenootjes en nog een bosje Belgen hebben we lekker in het zand geluierd, veel beachvolley gespeeld en ik ben zelfs nog even de zee ingeweest (veel te koud!). Eenmaal thuis kwamen we erachter dat we énormément waren verbrand, er was een gigantisch rood-wit contrast op de plekken waar bikini-touwtjes, opgerolde broeken en zonnebrillen hadden gezeten. ’s Avonds dus maar flink bodylotion gesmeerd en lekker uitgerust bij de huis-barbecue op het terras op ‘t 1e (Vlaams voor eerste verdieping van ons gebouw). Maar de schade van de zon bleef, nog vier dagen heb ik last gehad van mijn verbrande schouders. Ongelofelijk, en dat terwijl het de dagen erna goot hier van de regen.

Zo dat waren alweer de hoogtepunten – net binnen de tijd. Maar om af te sluiten nog snel een quote van mijn Ierlandse klasgenootje over het dure levensonderhoud van Erasmus studenten : “I’m flying back and forth to Ireland for a week, a airline ticket is definitely cheaper than staying in France.”

A la prochaine! Veel liefs van mij!

• 10 April 2008 - 17:54

Britt:

mooie 1 april grap was dat dan! klink alsof je je vermaakt daar.. vandaag was het hier ook vet mooi weer, maar moest studeren (en mn kater verwerken). groetjes van nikki! volgens mij hebben jullie het wel leuk gehad.
    zin in ons weekendje milaan! Zou dat ook goedkoper zijn dan in frankrijk blijven?

• 11 April 2008 - 15:21

Linda:

Hai Anne!
    Klinkt goed en mooie foto's! Ik zie het al helemaal voor me: Friends en Grey's in het Frans... haha... Lekker dat je een dagje naar het strand kon! Nu maar hopen dat het vaker mooi weer wordt... Geniet overal van!
    X Linda

• 12 April 2008 - 14:28

Do:

An! Wees maar gewoon trots op die rode schouders van je hoor! En Carcassonne, dat is toch zo'n spel à la kolonisten?, ik heb het zien liggen in die geweldige spellenwinkel in Nijmegen :) Mooie arty foto trouwens door de zonnebril.. Kus Do

• 05 Juli 2008 - 19:27

Naishorua: